Uvjeti poslovanja 2016-11-14T12:16:44+00:00

OPĆI UVJETI BOSK E-TRGOVINE

 • Robu isporučujemo samo na području RH
 • Dostava iznad 300,00 kn je besplatna, a do 300,00 kn iznosi 30,00 kn
 • Možete platiti unaprijed, uplatom na naš transakcijski račun uplatnicom ili Internet bankarstvom te te karticama online (Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Discover)

 

Uvjeti poslovanja

OPĆE ODREDBE

Ovim Uvjetima korištenja regulira se korištenje usluga i sadržaja stranice i Internet trgovine na web adresi www.bosk.hr. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici i kupci iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama BOSK Internet trgovine na te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Svi materijali koje se nalaze na www.bosk.hr internetskoj stranici su intelektualno vlasništvo tvrtke BOSK d.o.o. i može se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava.

BOSK zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta poslovanja te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su sami upisali prilikom registracije na Internet stranicama www.bosk.hr

Opći podaci
Kupac je svaka pravna ili fizička osoba te koja izvrši narudžbu i plaćanje proizvoda i uslugu dostave proizvoda u Internet trgovini BOSK d.o.o na web stranici www.bosk.hr

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca, koja mora biti starija od 18 godina (POSLOVNA SPOSOBNOST). Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca.

KUPAC
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

PRODAVATELJ
Prodavatelj i izvršitelj usluga je BOSK d.o.o. sa sjedištem u Rijeci, Milutina Barača 19, OIB 4245890904, MBS: 040357373 (U daljnjem tekstu Prodavatelj).

CIJENE
Sve cijene prikazane u Internet trgovini BOSK d.o.o. su maloprodajne cijene, izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene). Izražene cijene proizvoda su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude su podložne izmjenama i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Akcijske cijene vrijede isključivo u vrijeme akcije prema navedenim datumima. BOSK se obvezuje jasno i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene (uključuje PDV) sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

FOTOGRAFIJE I PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda. Fotografije su ilustrativne te ne moraju uvijek sa svim detaljima odgovarati proizvodima koji se naručuju. Djelatnici Internet trgovine  BOSK d.o.o. nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

UPIT O RASPOLOŽIVOSTI PROIZVODA
Upit za pojedine proizvode moguć je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu putem e-mail kontakata navedenih na web stranicama. Po primitku e-mail poruke, djelatnici Internet trgovine BOSK d.o.o. u najkraćem mogućem roku dat će Kupcu povratnu informaciju o raspoloživosti i cijeni tog proizvoda.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, BOSK će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod može nabaviti te ujedno ponuditi mogućnost kupnje nekog drugog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača ili ponuditi alternativni proizvod koji je najsličniji naručenom proizvodu, ako je to primjenjivo. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe.

Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

JAMSTVO
Svi proizvodi kupljeni u Internet trgovini BOSK imaju jamstvo sukladno uvjetima istaknutim na proizvodu od strane proizvođača.

NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA

Proizvodi se naručuju odabirom proizvoda i unosom u košaricu te popunjavanjem elektronskog formulara (registracija, unos podataka o plaćanju, informacije o dostavi). Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe i potvrdi kupnju klikom na dugme „Plati narudžbu“.

Narudžbu Prodavatelj smatra zaprimljenom kada BOSK dobije potvrdu o predautorizaciji kreditne kartice na iznos narudžbe u slučaju plaćanja karticama ili u trenutku kada BOSK elektroničkim putem zaprimi narudžbu u slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatnicom ili virmanom.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, BOSK će putem e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada BOSK zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen, u slučaju plaćanja e-bankingom, općom uplatnicom ili virmanom ili predautorizaciji kreditne kartice na iznos narudžbe u slučaju plaćanja karticama u slučaju plaćanja karticama.

PLAĆANJE

Naručene proizvode i troškove dostave Kupac će platiti jednom od kreditnih kartica s kojima je omogućeno plaćanje u Internet trgovini BOSK d.o.o. ili temeljem ponude koju će mu djelatnik poslati na e-mail, općom uplatnicom, virmanom odnosno nalogom preko Internet bankarstva.

Sve povjerljive podatke kod plaćanja kreditnom karticom, štiti WSpay™ Payment Gateway sustav.
Sve o njemu i načinu zaštite vaših podataka pročitajte na njihovim stranicama.

DOSTAVA

Proizvode koje Kupac naruči i plati dostavljamo dostavnom službom Overseas Express u roku do 14 radnih dana od dana primitka narudžbe odnosno uplate.

Troškove slanja i pakiranja snosi kupac, osim za narudžbe vrijednosti iznad 300,00 kn. Troškovi slanja iznose:

 • do 199,00 Kn dostava iznosi 30,00 Kn
 • od 200,00 do 299,00 Kn dostava iznosi 20 Kn
 • > 300,00 Kn dostava je besplatna

Prodavatelj zadržava pravo da uslijed rasprodanosti pojedinog proizvoda, nepredviđenih okolnosti, te eventualnog kašnjenja s isporukom naših principala, moguće je da isporuka traje nešto dulje od navedenog roka, o čemu ćete biti obaviješteni putem e-maila.

Ujedno zadržavamo pravo da ne pošaljemo narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti, BOSK ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos u visini troškova dostave i ostalih manipulativnih troškova iz cjenika dostave. U tom slučaju kupac je obvezan vratiti proizvod Prodavatelju o svom trošku.

PRITUŽBE, POVRAT, REKLAMACIJE

Kupac u slučaju da je nezadovoljan iz bilo kojeg razloga, vezano za isporučene proizvode ili uslugu, može uputiti prigovor BOSK d.o.o. e-mailom na info@bosk.hr ili pismenim putem na adresu: BOSK d.o.o., Milutina Barača 19, 51000 Rijeka, sukladno Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), čl. 10 st.1.

Za hranu, dodatke prehrani i kozmetiku temeljem Zakona nema povrata!

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • Isporuka robe koja nije naručena
 • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa. U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju na gore navedenu adresu, navodeći broj narudžbe, broj računa i svoje ime kao Kupca.

Rješavanje sporova online

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
Tako ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može jednostrano raskinuti ugovor bez navođenja razloga i to u roku od 14 dana, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, čl.72., st.1

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:

 • ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,
 • ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima,
 • ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

Kako bi mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora prije isteka roka, Kupac mora o svojoj namjeri obavijestiti Prodavatelja i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.

Ugovor možete jednostrano raskinuti putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju za prekidom ugovora.

Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku i to u roku od 14 dana, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 77.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Rijeci.

PRIHVAĆANJE UVJETA PRODAJE

Korištenjem usluga BOSK web shopa Kupac prihvaća ove Uvjete prodaje. U slučaju da nije suglasan s ovim uvjetima, preporučamo da Kupac ne koristi ove stranice niti naručuje proizvode putem njih.

BOSK ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje Kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio prodajnog ugovora.