Novosti 2017-07-05T09:19:05+00:00

Hotel Park Plaza Arena u Puli prvi gluten-free hotel i restoran u Istri

Hotel Park Plaza Arena Pula je nositelj ‘BOSK gluten free standarda’ kao prvi hotel u Istri, najturističkijoj hrvatskoj regiji, a ujedno i hotel sa jedinim a’la carte restoranom na Jadranu sa kompletnom gluten free ponudom.

Uzimajući u obzir spoj današnjih najsuvremenijih trendova u hotelijerstvu i gastronomiji, te sve bitnijeg zdravog života i zdrave prehrane, a vođeni istraživanjima koja potvrđuju da je gluten jedan od najzastupljenijih alergena u hrani, Arena Hospitality Group izabrala je hotel Park Plaza Arena i kompletno provela standardizaciju kompletnog postupka pripreme i posluživanja gluten free hrane.

Drago nam je da će odsada turisti na bezglutenskoj prehrani moći odabrati Istru za svoj odmor.  Pročitajte više >>

Lošinjski Vitality Hotel Punta prvi gluten-free hotel na Jadranu

Oaza opuštajućeg i ljekovitog odmora Vitality hotel Punta, hotel iz grupacije Jadranka hoteli, stekao je BOSK gluten free standard i time postao pristupačniji osobama na bezglutenskoj prehrani.

Vitality hotel Punta, prvi u nizu lošinjskih hotela i vila hotelske kuće Jadranka hoteli, implementirao je stroge standarde prvog hrvatskog gluten free certifikata, i time postao ponosni nositelj BOSK gluten free standarda. Kroz edukaciju o pripremi i posluživanju jela bez glutena, osoblje hotela i restorana sada je spremno ugostiti osobe na bezglutenskoj prehrani. Ujedno će time upisati hotel i otok Lošinj na mapu bezglutenskih turističkih destinacija.
BOSK gluten free standard odobrila je udruga celijakičara CeliVita.    www.losinj-hotels.com

OBJAVA ZA MEDIJE -Lošinjski Vitality Hotel Punta prvi gluten-free hotel na Jadranu

Pokrenuta BOSK Prehrambena (R)evolucija i u Rijeci!

Još jednom potvrdio se veliki interes javnosti za temu nutritivno bogate prehrane i zdravlja. I ovaj put pred prepunom dvoranom Građevinskog fakulteta u studentskom Kampusu Trsat u Rijeci, u prigodnom ambijentu za mnoge željnih novih saznanja, održana su četiri predavanja.

Druženje je započela dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med. pojasnivši što je to funkcionalna medicina, te koji su to alati i način rada liječnika funkcionalne ili integrativne medicine, ujedno pozivajući prisutne na promjene.

Denis Delogu i ovaj put upoznao je prisutne s evolucijom homoidne vrste, približivši nam te pradavne dane kroz nogometnu ekipu naših predaka te objasnio kako je tekao razvoj prehrane ljudske vrste i zašto pšenica koju su jeli naši stari i mi danas nisu iste vrste. „Jedite ono za što smo dizajnirani!“- poručio je Denis.

Pedijatrica Ana Balažin Vučetić govorila je o nutritivnim temeljima koji su važni za optimalni rast i razvoj, a posebno za razvoj mozga i ostvarenje potencijala djeteta. „Ono što majka jede u trudnoći i ono što jede dijete u prve dvije godine i sve ono čemu je izloženo u prvih 1000 dana života ima dugoročne posljedice na zdravlje.“ – naglasila je Ana.

Anita Šupe objasnila je prisutnima koji su to problemi modernog načina prehrane, koji dovode do epidemije „civilizacijskih“ bolesti, a sve zbog prekomjernog unosa šećera i škroba, pšenice i glutena, te industrijskih ulja. „Pitate me što treba uzimati na detoxu? Ne treba ništa uzimati, nego oduzimati!“ – podsjetila nas je na tu jednostavnu mudrost Anita Šupe. „Treba odbaciti prvo ono što je i dovelo do problema, a potom se početi zdravo hraniti“. – poručila je Anita.

Na kraju događanja, razvila se diskusija u kojoj su sudjelovali svi predavači a moderirao ju je doc.dr.sc. Dražen Lušić, član BOSK stručnog tima, i to na teme koje su odabrali sami posjetitelji. Najveći interes pobudila je tema prehrane i autoimunih bolesti, zatim detoks organizma te prehrane i hormona, ali govorilo se i o prehrani djece te Paleo principima prehrane.

Prehrambena (R)evolucija nastavit će se i dalje, kroz slična edukativna predavanja, s ciljem poticanja ljudi na promjene i prelaska na nutritivno bogatu prehranu optimalnu za stjecanje i održavanje zdravlja.

Pratite nas i dalje!

Najava događanja_BOSK Prehrambena (R)evolucija u Rijeci

Nakon uspješno održanog događanja BOSK Prehrambena (R)evolucija u Zagrebu, evo nas i u našoj Rijeci!

Ovaj put u jačem sastavu, i dalje govorimo o tome kako hrana utječe na naše tijelo i cjelokupno zdravlje.

Saznajte što je to funkcionalna medicina, kako su se hranili naši preci, koja to hrana osigurava optimalan razvoj djeteta i što je to krenulo po krivu s našom prehranom.

Ne propustite! ULAZ SLOBODAN.

Rijeka, 20. travnja s početkom u 18 sati

Program i više o događanju >>

Pokrenuta je Prehrambena (R)evolucija!

Pred prepunom dvoranom, jučer su održana predavanja na temu nutritivno bogate prehrane i zdravlja, a povodom svjetskog Tjedna mozga (Brain Awareness Week).

Denis Delogu u svom predavanju upoznao je prisutne s evolucijom homoidne vrste, kako se razvijao mozak ljudi kroz evolucijske faze i kako je tekao razvoj prehrane ljudske vrste. „Jedite ono za što smo dizajnirani!“- poručio je Denis.

Pedijatrica Ana Balažin Vučetić govorila je o prehrani za optimalni razvoj mozga, te navela ključne nutrijente – proteini, omega-3, željezo i cink, B vitamin, kolin i jod. Podsjetila je prisutne da čovjek ima dva mozga, jedan u glavi, a drugi u crijevima, te da zdravlje mozga ovisi o zdravlju crijevne flore. „Što više znamo o učincima prehrane na zdravlje i bolest to je naša odgovornost kao pojedinaca JOŠ veća. Svako dijete zaslužuje optimalnu prehranu koja će mu omogućiti da ostvari svoje potencijale.“, poručila je na kraju svog izlaganja.

Anita Šupe u svom inspirativnom predavanju, objasnila je prisutnima što je to crijevni mikrobiom, kako on nastaje i zašto je bitan za ljudsko zdravlje. „Zbog svih važnih uloga zdrave crijevne flore, neophodno je ovaj mikro svijet održavati zdravim. To ćete postići prehranom s nutritivno bogatim namirnicama, i to izvornim, cjelovitim i industrijski neprerađenim. Kupujte hranu u mesnicama, tržnicama, ribarnicama….i vratite se u svoje kuhinje!“ – poručila je Anita.

Na kraju događanja, predavači su odgovarali na mnoga pitanja iz publike koji su iznijeli svoje osobne probleme sa zdravljem, nedoumice oko prehrane s ciljem postizanja još boljih sportskih rezultata te istaknuli želju za stjecanjem novih znanja o prehrani i zdravlju baziranih na principima funkcionalne medicine.

Prehrambena (R)evolucija nastavit će se i dalje, kroz slična edukativna predavanja, s ciljem poticanja ljudi na promjene i prelaska na nutritivno bogatu prehranu optimalnu za stjecanje i održavanje zdravlja.

Pratite nas i dalje!

Prvi restoran u Hrvatskoj s BOSK gluten free standardom – japanski restoran TEKKA

Novost_TEKKA

Od sada i osobe na bezglutenskom režimu prehrane mogu uživati u ukusnim japanskim jelima.
U ponudi su vrhunski sushi, sashimi i urumaki, ali i jela iz woka i razna druga. Restoran TEKKA ponosni je nositelj BOSK gluten free standarda, ujedno prvi restoran u Hrvatskoj koji je uveo gluten free standard.

www.tekka.hr

PREHRAMBENA (R)evolucija

PREHRAMBENA_300x200

Saznajte kakve veze ima mozak s crijevima, kako su se hranili naši preci i koja hrana osigurava optimalan razvoj mozga.

U međunarodnom Tjednu mozga govorimo o tome kako hrana utječe na mozak ali i na cjelokupno naše zdravlje. Ne propustite! ULAZ SLOBODAN.

16. ožujka 2017., Zagreb, hotel Double Tree by HILTON

Program >>

Predstavili smo BOSK gluten free standard te ga dodijelili prvom hotelu Esplanade Zagreb

Bosk - Esplanade gluten free cerfitikat_ Denis Delogu, Bosk, Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade

Time je prestižni zagrebački hotel Esplanade postao prvi gluten-free hotel u Hrvatskoj. Uvođenje BOSK gluten free standarda omogućit će osobama na bezglutenskom režimu prehrane sigurniji posjet restoranima i hotelima.

U zagrebačkom hotelu Esplanade danas je premijerno predstavljen prvi hrvatski gluten free standard pod nazivom BOSK gluten free standard čiji je značaj prepoznao i prestižni zagrebački hotel Esplanade te je implementacijom strogih standarda stekao naslov prvog hrvatskog certificiranog hotela s gluten free ponudom. BOSK gluten free standard namijenjen je ugostiteljima te im pruža praktično znanje o pripremi, posluživanju i distribuciji bezglutenskih jela.

OBJAVA ZA MEDIJE., Zagreb, 24. siječnja 2017.
Predstavljan i dodijeljen BOSK gluten free standard prvom hotelu Esplanade

NOVOGODIŠNJA REZOLUCIJA – Uvodim promjene u svoj način života!

canva-photo-editor-stalbo-narance

Početak godine je odlično razdoblje za donošenje novih, zdravih odluka o promjeni načina života. To je vrijeme promišljanja, odbacivanja starih obrazaca i stvaranja novih, pozitivnih vrijednosti kako bismo se osjećali i živjeli bolje i kvalitetnije u 2017 godini. Jer upamtite nitko nam ne može pomoći koliko možemo MI sami sebi.

Za početak krenite od malih promjena i promatrajte taj predivan čin realiziranih ciljeva.
Pročitajte više >>

Dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. integrativne medicine

Velika posjećenost INTERLIBER sajma, u Zagrebu od 8. do 13.11.

interliber_2016_hr

Sajam je obilježila velika posjećenost i interest publike. Uspješan nastup Anite Šupe koja je naslove i knjige u njenom izdanju rasprodala već prvog dana.
Održali su se mnogi susreti sa Anitom Šupe, koji su mnogi iskoristili da postave pitanja iz područja zdrave hrane, prehrane djece i razmjene svoja iskustava i čuju mišljenje i savjet Anite.

SOLIVA DANI VOLE PALEO, u Solarisu od 15. do 31.10.

solivapaleo_web_stranica_01

Provedite zabavno i korisno vikend u Solarisu i u dalmatinskom Etno selu na već tradicionalnim SOLIVA DANIMA od 15. do 31. listopada. Doživite berbu maslina i izradu maslinovog ulja u uljari.

Saznajte više o maslinovom ulju i njegovoj dobrobiti u prehrani na edukativnim predavanjima i kuharskim radionicama. Anita će uz vrlo zanimljive goste svaku subotu govoriti o prednostima izvornih i neprocesiranih namirnica i zdravih masnoća za naše zdravlje, vitalnost i izgled.

Saznajte više 

Posjetite sajam zdrave hrane ORGANICA od 29.9. do 2.10.

sajam organica

Posjetite sajam zdrave hrane ORGANICA koji se po 7. put ove godine održava od 29.9. do 2.10. ove godine u okviru skupa sajmova zdravog življenja, u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu.

Na sajmu izlažu brojni izlagači proizvoda i usluga, te se nudi niz stručnih, edukacijskih i zabavnih sadržaja iz područja zdravog življenja. Učinite više za svoje zdravlje!

Saznajte više 

Velika knjiga o prehrani i njezi djece

velika-knjiga-djeca_novostiVelika knjiga o prehrani i njezi djece je knjiga posebne vrijednosti jer je prožeta tradicionalnom mudrošću o prehrani, njezi i odgoju djece, koja je svoju učinkovitost dokazala kroz brojne generacije prije nas, a moderna znanstvena istraživanja danas i potvrđuju zašto je to tako. Knjiga razmatra različite pristupe u prehrani, njezi i odgoju djece, te nudi recentne znanstvene informacije koje potvrđuju vrijednost i važnost povratka prirodnom uzgoju, prirodnoj, industrijski neprerađenoj prehrani i netoksičnim načinima tretiranja bolesti. Vjerujemo da je ona nezaobilazna literatura i koristan priručnik za sve roditelje i one koji to planiraju postati, za bake i djedove, kao i za školsko i predškolsko osoblje i medicinske stručnjake. Svi koji sudjeluju u odgoju i brizi za djecu snose ogromnu odgovornost podizanja budućih naraštaja. U vremenu prekomjernog priliva svakojakih informacija, neka vam ova knjiga bude siguran i pouzdan vodič u najvažnijem poslu na svijetu: brižnom odgoju najvrjednijeg što imamo – naše djece.


Autori:
 Sally Fallon Morell i Thomas Cowan, dr. med.
Naslov originala: The Nourishing Traditions Book of Baby & Child Care
Prevod: Domagoj Džojić i Dražen Herendić
Stručna redaktura: Lucija Murgić, dr. med.
Urednica: Anita Šupe

Saznajte više

facebook.com/anita.supe.paleo.lchf

anitasupe.com

Čudesna moć hormona

knjiga-slider-stranica-2

Upoznajte svoje hormone i riješite se problema uzrokovanih hormonskom neravnotežom.
Kad su hormoni u ravnoteži, osjećamo se vitalno i zdravo, a izgledamo dobro.

Izgubite višak kilograma – Zaustavite ispadanje kose – Zaštitite zdravlje srca – Osnažite kosti i mišiće – Prevenirajte degenerativne bolesti – Pobijedite kronični umor i nesanicu – Poboljšajte raspoloženje – Ojačajte slab libido – Učvrstite pamćenje Izglačajte bore Izliječite akne

Pročitajte novu knjigu Sanje Toljan, dr.med.

Saznajte više: Biobilance.hr