Silvija Sambol 2016-11-17T00:02:10+00:00

dr.sc. Silvija Zec Sambol,  dr.med

integrativni liječnik

rođena je 1973. g. u Rijeci. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na  Medicinskom fakultetu u Rijeci  (znanstvena grana interna medicina, klinički nutricionizam).

Područje njenog interesa je integrativna medicina koju započinje izučavati još u studenskim danima, a misija je objediniti znanje konvencionalne medicine i komplementarnih terapija koristeći najbolje za pojedinca ne samo u bolesti nego prvenstveno u preventivnom djelovanju i poboljšanju kvalitete života.

Prema znanstvenim načelima i kroz svakodnevnu praksu primjenjuje personaliziranu prehranu kao prvi temelj očuvanja i postizanja zdravlja. Uz pomoći fitoterapije i suplementacije nadopunjuje nedostake koji su u današnjem vremenu učestali.

Posebno područje interesa je i tradicionalna kineska medicina te u svom radu s pacijentima primjenjuje i akupunkturu. Izučava i završava kinesku Tuina  masažu te reiki i yogu. Školovani je homeopat Francuske homepatske škole.

Završila je edukaciju iz psihoanalize i postdiplomski studij iz socijane psihijatrije te brojne edukacije iz osobnog razvoja.

Nositelj je certificiranog Treniga trenera LPC akademije. Završila je edukaciju iz NLP ( neuro-lingvističko programiranje) business practitioner-a i master NLP-a te NLP Coaching. Zajedno sa životnim partnerom vodi NLP akademiju gdje pomažu ljudima osvjestiti njihove potencijale i motivirati ih na promjene kako bi Živjeli Život Punim Plućima.

Bavi se prirodnim i cjelovitim tretmanom čovjeka. Također kao coach promiče STONE KONCEPT holističkog coachinga.

Piše znanstvene radove na temu kliničkog nutricionizma i sudjeluje na međunarodnim kongresima liječnika.

Čovjeku pristupa kao cjelovitom biću koristeći tehniku darkfield mikroskopiranja kojom određuje nutritivno stanje organizma iz žive kapi krvi, a putem testa intolerance sastavlja personalizirani program prehrane. Područje njenog interesa je i kvantna medicina i biorezonantna testiranja.

Dugogodišnji je fitness trener ( 25 godina ) u klubu Neo – Ritam, gdje osmišljava poseban sistem kontemplativne gimnastike te uz tjelovježbu i zdravu prehranu podučava zainteresirane zdravim stilovima života.

Predavač je na studiju Klinički nutricionizma na kolegiju Nutrigenetika i proteogenomika.

Zaposlena je u privatnoj kliničkoj praksi gdje svoja znanja objedinjuje u radu s pacijentima  i klijentima koji žele živjeti zdravo i energično.

Životni cilj ove holističke liječnice je educirati ljude u postizanju ravnoteže i poticati na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli te liječiti ne samo tijelo već um, emocije i dušu.