Stručni tim 2017-05-25T11:19:56+00:00

BOSK je okupio tim vrsnih stručnjaka – liječnika, nutricionista i znanstvenika, kako bi ostvarili zajedničku misiju – poticali ljude na promjene i educirali ih o ljekovitoj snazi hrane i njenom utjecaju na zdravlje.

Denis Delogu

suosnivač BOSK-a & autor knjige ‘U šumi’

Rođen 1971. godine u Trossingenu u Njemačkoj, diplomirao je arheologiju na ‘University of Leicester’ u Velikoj Britaniji. Dodatno se educirao u području poslovnog menadžmenta i upravljanja projektima.

Nakon više od 20 godina uspješne međunarodne poslovne karijere u upravljanju investicijskim i razvojnim projektima na području turizma, trgovine, ali i kinematografije, od 2015. godine poznatiji je javnosti kao autor bestseller knjige ‘U šumi’ u kojoj je, kroz osobnu priču, naglasio utjecaj prehrane na zdravlje.

Prateći nove prehrambene trendove u svijetu, 2016. godine postaje suosnivač tvrtke BOSK koja se bavi uvođenjem novih prehrambenih principa i standarda (Gluten Free, PALEO, LCHF) u Hrvatsku, kako za širu populaciju tako i u turizam i trgovinu, kao odgovor na suvremena tržišna kretanja.

Denisova misija je inspirirati ljude, na temelju osobnog iskustva, da preuzmu brigu o svom zdravlju u svoje ruke i shvate presudnu važnost prehrane u stjecanju i održavanju zdravlja.

Anita Šupe

Nutricionistkinja & autorica

Anita Šupe, nutricionistkinja iz Šibenika, diplomirala je na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj gdje je živjela 10 godina. Pionirka je Paleo i LCHF modela prehrane u Hrvatskoj i autorica popularnih knjiga ”Istine i laži o hrani” i ”Prva hrvatska LCHF kuharica”. Za razliku od većine nutricionista, ne slijedi službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer smatra da su one znanstveno neosnovane, tj. rezultat loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa.

Sa svojim popularnim knjigama i blogom Istine i laži o hrani, kojeg vodi od 2010. god., kao i neumornim gostovanjima, predavanjima i promocijama, Anita je u našim krajevima pokrenula pravu malu prehrambenu revoluciju za povratak prirodnom izvornom načinu prehrane. 2013. godine se s obitelji iz Švedske vraća u rodni Šibenik gdje osniva nakladničku kuću Tragom, koja je do danas izdala niz edukativnih i praktičnih knjiga na temu prehrane i zdravlja.

Misija joj je inspirirati ljude da promjenama prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje u vlastite ruke.

Tragom – Znanjem do zdravlja               Istine i laži o hrani

bosk_strucni_tim_silvija_sabol

dr.sc. Silvija Zec Sambol, dr. med.

Integrativna liječnica

Diplomirala, magistrirala i doktorirala na  Medicinskom fakultetu u Rijeci  (znanstvena grana interna medicina, klinički nutricionizam).

Životni cilj ove holističke liječnice je educirati ljude u postizanju ravnoteže i poticati na promjenu kroz prehranu, tjelovježbu i pozitivne misli te liječiti ne samo tijelo već um, emocije i dušu.

Područje njenog interesa je integrativna medicina, a misija je objediniti znanje konvencionalne medicine i komplementarnih terapija koristeći najbolje za pojedinca ne samo u bolesti nego prvenstveno u preventivnom djelovanju i poboljšanju kvalitete života.

Uz pomoć fitoterapije i suplementacije nadopunjuje nedostatke koji su u današnjem vremenu učestali.
Posebno područje interesa je i tradicionalna kineska medicina te u svom radu s pacijentima primjenjuje i akupunkturu. Završila je edukaciju iz psihoanalize i postdiplomski studij iz socijalne psihijatrije te brojne edukacije iz osobnog razvoja. Nositelj je certificiranog Treniga trenera LPC akademije.

Piše znanstvene radove na temu kliničkog nutricionizma i sudjeluje na međunarodnim kongresima liječnika.   Opširnije

Sambol Consluting.com

06

Sanja Toljan, dr. med.

Specijalist  anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja

Završila je Medicinski fakultet u Zagrebu 1988., a specijalizaciju iz anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja 1998. Godine 2004. osniva Polikliniku Orlando.

Radila je u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu kao anesteziolog. Ondje je osnovala ambulantu za liječenje boli, educirala se iz tog područja na inozemnim klinikama, kongresima i simpozijima. U Poliklinici Orlando , doktorica Toljan upotrebljava znanja koja je stekla kod europskog stručnjaka za antiaging i preventivnu medicinu, dr. Thierry Hertoghe, te se danas bavi liječenjem ljudi koji pate od hormonske neravnoteže, sa bitnom razlikom, da liječi uzroke, a ne simptome.

Svoje stručno iskustvo doktorica Toljan širi na simpozijima, kongresima, ali i na stručnim predavanjima za zainteresirane građane. Napisala je uspješnicu “Čudesna moć hormona”, koja na lak i razumljiv način pomaže ljudima shvatiti što je sa njihovim hormonima pošlo po zlu.

Da bi na prirodan način pomogla balansirati hormone, kreirala je seriju proizvoda za balansiranje hormona, na bazi adaptogenih biljaka i mikronutrijenata. U Hrvatsku i zemlje okruženja, dovela je terapiju bioidentičnim hormonima, kao prirodnu alternativu konvencionalnom liječenju hormonskih poremećaja.

Surađuje sa mnogim stručnjacima koji na zdravlje i bolest gledaju iz šire perspektive, te pomaže ljudima zadobiti zdravlje i riješiti se bolesti.

Poliklinika Orlando                        Biobalance

dr. Drazen Lusic

doc.dr.sc. Dražen Lušić, dipl.sanit.ing.

Stručnjak za sigurnost i kakvoću hrane

Rođen je 1971. g. u Rijeci. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci (Diplomirani sanitarni inženjer), dok je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu magistrirao (Biotehničke znanosti, polje Prehrambena tehnologija, grana Nutricionizam) i doktorirao (Biotehničke znanosti, polje Prehrambena tehnologija, grana Kemija hrane).

Od 1997. g. radi na Medicinskom fakultetu u Rijeci, trenutno kao docent na Katedri za zdravstvenu ekologiju. Specijalizirao se za područje sigurnosti i kakvoće prehrambenih proizvoda. Posjeduje više certifikata u području kontrole hrane i osiguranju sustava kakvoće.

Objavljuje znanstvene radove u časopisima indeksiranim u SCI i WoS bazama, te u zbornicima skupova s međunarodnom recenzijom. Koautor je u knjizi “Uvod u sigurnost hrane” (ur. Babić I., Đugum J., Ljubljana 2014.), piše i uređuje mnoga stručna izdanja. Osim nastavnog rada na fakultetu, održava mnoga stručna i popularna predavanja za građanstvo, u zemlji i inozemstvu. Stručno i znanstveno se usavršava na međunarodnim znanstvenim skupovima i posjetima. Sudjeluje u mnogim znanstvenim i stručnim projektima, te u radu više nacionalnih povjerenstava u domeni uređenja kakvoće i ispravnosti prehrambenih proizvoda.

Cjeloviti odnos s primarnim proizvođačkim sektorom i posvećenost razvoju interesa realnog sektora kao jednog od glavnih nositelja razvoja u cjelini, pruža mu ravnotežu između znanstvenog rada i društvenog djelovanja.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

ana-balazin

Ana Balažin Vučetić, dr. med.

Pedijatrica i urednica bloga

Diplomirala je na Medicinskim fakultetu u Zagrebu. Radi kao specijalist pedijatrije u ambulanti primarne zdravstvene zaštite predškolske djece.

Otkako je u 31. godini saznala da boluje od celijakije, u potrazi za što boljim oporavkom, otkriva predivnu nutritivno bogatu prehranu koja se temelji na paleo principima. To je prehrana koja je puno više od bezglutenske prehrane i koja je idealna za sve osobe, na samo za one s celijakijom. Takvu prehranu od 2012. god. promovira kroz svoje recepte i članke na jednom od prvih paleo blogova kod nas, blogu Paleo hedonizam.

Misija joj je podijeliti iskustvo i znanje o ovoj ukusnoj nutritivno bogatoj prehrani za zdravlje i vitalnost sa svima koji to žele. Posebna joj je misija o tome educirati trudnice i majke, dati im argumente i alate da ustraju u hranjenju svoje obitelji na sličan način, barem većinu vremena.

Želja joj je da sva djeca u svojim prvim godinama razvoja dobiju najbolje nutritivne temelje od kojih će profitirati čitav život. Prehrana izvornim, nutritivno bogatim namirnicama, baš poput majčinog mlijeka, optimalno podržava jedinstveni intenzivni rast i razvoj koji se nikada u takvom intenzitetu više nikada neće ponoviti.

Paleo hedonizam 

meri-bura-640-960

Meri Bura dr. med.

Liječnica integralne medicine

Prirodni način liječenja sa posebnim naglaskom na prehrani temelj je rada Meri Bura, dr. med. Svojim pacijentima pruža mogućnost da na jednom mjestu dobiju cjelovitu terapiju koja sadrži individualnu prehranu, listu prirodnih lijekova i metode za liječenje emotivnog stresa.
Na temelju iskustva uvidjela je da je stres u podlozi svake bolesti i liječi ga metodama NLP-a, TA-e, KBT-e, EFT-e, te energetske i duhovne medicine. Stres uzrokuje poremećaj hormona, emocija i probave te treba voditi računa da se sve navedeno liječi istovremeno. Tu započinje izlječenje i iscjeljenje.

Meri Bura diplomirala je 1995. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. 2004. godine osnovala je holistički centar Mulier i liječi po Mulier metodi. Prije toga 13 godina radila je u farmaceutskoj industriji.

Studij homeopatije završila je na London School of Classical Homoeopathy. Od 2005. g. je instruktorica joge i svoje klijente uči terapijskim vježbama. Bila je godinama predavačica iz Farmakologije eteričnih ulja na Aroma akademiji. Uključena je u razvoj medicinskog wellnessa u tijelima na državnoj razini. U lipnju 2015. godine dodijeljeno joj je odličje kao zaslužnom članu od Hrvatske liječničke komore.

Godinama piše članke o prirodnim terapijama i cjelovitom zdravlju.

Holistički centar Mulier